Sayfalar

10 Haziran 2013 Pazartesi

Güne İyi Başlamak için 5 Altın Kural



Kim her sabah yatağın sağ tarafından kalkmak istemez ki? Esther ve Jerry Hicks çiftinin yazdığı, henuz Türkçe’ye çevirilmemiş olan “Para ve Çekim Yasası” kitabından aldığım bir ders bugüne kadar oldukça işime yaradı.

Sabah kafanızda olumlu düşünceler ve iyi hisler olmadan kesinlikle yataktan çıkmayın. İyi bir güne başlamak icin yapabileceğimiz çok basit ama etkili bir yöntemdir bu.

Özellikle sabah erken kalkıp, iş, güç ve binbir stresi beraberinde getiren bir güne başlarken, olumlu düşüncelere odaklanmak çok önemli. Benim en büyük şansım, miniklerimin erkenden uyanıp, yanıma gelmeleri ve sabahı benimle karşılamaları. Onlarin yumusacık yanaklarını, mis kokulu saçlarını öpe koklaya başladığım sabahlar tabi ki keyifli ve mutlu bir günle devam ediyor. Yataktan olumlu hislerle kalkmak dışında, bir gün önceden yeni güne yapılan hazırlık da, güne iyi başlamamızda önemli bir rol oynuyor. İşte, güne iyi başlamak için uygulamaya çalıştığım 5 altın kural:


1. Bir akşam önceden ertesi gün için iş planınızı gözden geçirin. Çok detaylı olması gerekmiyor. Eğer bir planınız ıyoksa, gun içinde yapmak istediğiniz, iki ya da üç önemli işinizi belirleyin. Bu konuya beş dakika ayırmaniz yeterli olacaktır.

2. Yatmadan önce giyeceklerinizi hazırlayın, sadece giysiler değil, çorap, ayakkabı ve takı gibi bütün aksesuarlar dahil. Size kendinizi güzel, güçlü ve güvenli hissettirecek bir kıyafet seçin.

3. Saatinizi kurun. Geç uyanmak, ve koşuşturarak hazırlanmak günü iyi başlamanızı çok zorlaştırır. Deneyimlerle kanıtlanmıştır.

4. Yataktan kendinizi iyi hissetmeden kalkmayın. Yapabileceğiniz en küçük şey zorla da olsa gülümseyip, ben çok mutluyum, beni harika bir gün bekliyor diyerek kalkmak,ve sükrettiğiniz biriki şeyi kendinize hatırlatmak olabilir.

5. Evden çıkmadan, eşinize, çocuklariniza ya da diğer sevdiklerinize sarılın, iki saniyelik bir sarılma değil, yeterince vakit verin buna. Daha da iyisi, onlari öpüp, güzel bir söz söyleyin. Başka bir insanı mutlu etmek inanın ki sizi daha da mutlu edecektir.

Mutlu Sabahlar!

Hiç yorum yok: