Sayfalar

4 Ekim 2013 Cuma

Üzülmeyi Bırak, Yaşamaya Bak




Üzüntünün ne kadar önemli bir  sorun olduğunu düşünürsek,  yazdığımız bu iki satırın üzüntülerinizin onda birinden bile kurtulmanıza yardımcı olması hoşunuza gitmez mi? 

En çok nelere üzülüyoruz? 

En çok hayatın  önemsiz,  gereksiz  detayları bizi üzüyor. Zaman zaman gerçek sorunlar da   çıkıyor karşımıza…Sanınırım en çok o zaman anlıyoruz, daha önce boş şeylerin bizi ne kadar üzdüğünü. Hayattaki ciddi acılar dışında, bir de hayatımızda devamlı bulunan, değiştiremeyeceğimiz  kaçınılmaz üzüntü kaynakları var… En ümitsiz olanı da  gelecek endişesi ve geçmişin pişmanlığı ile bugünü ISKALAMAK …

Gelecek için endişelenip bugünü yaşamayı erteliyor musunuz? 

Geçmişte olup bitenlerden pişmanlık duyarak bugünü kendinize zehir ediyor musunuz? 

Sabahları uyandığınızda o günü yaşayıp, tadını çıkarmak için kararlı mısınız?

“Hayatım, asla gerçekleşmeyecek talihsizlikleri düşünerek geçti.”  diyen Montaigne tam da  yaptığımız hatayı özetliyor bence.

Geleceği düşünmeyin; O kendi başının çaresine bakacaktır.

Geçmişin de işe yaramasının tek bir yolu var:  Hatalardan ders alarak bunları tekrarlamamak,  aynı duvara defalarca toslamamak, sonra da gereken dersi alıp, geçmişe takılmamak.

Yani geçmişi ve kendimizi özgür bırakmak…Artık geçmiş geçmişte kalmıştır. Hiçkimse onu geri getiremez.

Yaşam yolculuğunu sürdürebilmek için  kabullenmeyi öğrenmek gerekir.

Çocuklar “ben büyüyünce”
Büyükler “ben evlenince”
Evlenip iş bulanlar “emekli olunca” diye söze başlıyor.
Emekli olanlarsa geçmişe bakıp o günleri özlüyor. Ve bunların geçip gittiğine yanıyor.


Kelebek ömrü   kadar ömrümüz.  Dikenlerin üzerinde  yürüsek de…Bilsek bile yarınımız yine bir mücadele…Ama yine de CENNET BİZİM İÇİMİZDE…

Üzüntülerden kurtulmak  için sihirli bir formül ister misiniz? Dürüst olmakta yarar var.  SİHİRLİ BİR FORMÜLÜM YOK….Ben size başka insanların bunu nasıl yaptığını anlatacağım ve gerisini size bırakacağım. Bir sonraki "Sorunlara Çözümler" isimli yazımizda bu konuyu değerlendirdik.




Hiç yorum yok: