Sayfalar

2 Ağustos 2013 Cuma

Başarınız önünüzde bir engel mi?

Başkalarıyla kıyaslandığında çok başarılı bir insan olabilirsiniz. Bu halinizden çok memnun da olabilirsiniz.Yine de bir yerlerde takılıp kalmış olmanız çok mümkün. İyi daha iyinin en büyük düşmanıdır. Bill Gates in "Aşılması en zor engel,daha önceki başarılarınızdır" sözü bunun bir kanıtı. Aynı konumu korumak, aynı şeyleri yaparken mümkün değildir. Hayatınızda her hangi bir ilerleme yoksa, basarınız inişe geçecektir.  Bir süre sizi idare etse de zaman geçtikçe çıtayı düşürmeye başlarsınız.
Belki bir başarıyı yakaladınız ve ömür boyu sizi idare edeceğini düşünüyorsunuz. Belki de başarı tırmanışında çok yoruldunuz ve bir süre dinlenmeye karar verdiniz. Bu duraksama sizi esir alırsa ve rahatlık alanınızdan bir daha çıkmak istemezseniz ne olacak? İnanın  hiçbir başarı buna değmez.

Aşağıdan yukarı çıkmak sıfırdan başlayıp büyük bir başarıyaulaşmak zordur. Daha zoru ise bir başarıdan daha büyük bir başarıya geçecek motivasyonu bulmaktır. Rahatlık bölgenizden kendinizi çıkarmak hele de elinizdekilerden memnunken hiç kolay değil. Ancak hareket halinde değilseniz geriye gidersiniz. Her zaman aynı şeyleri yaparak mevcut konumumuzu koruyamayız. Şu anki konumumuzu korumak için bile dünkünden farklı birşeyler yapmak gerekir.
Gelecek adına yeni bir vizyonunuz yoksa harekete geçmeniz imkansızdır. Bir anda herşeyi planlayıp, bir imparatorluk kurmanız gerekmiyor. Herşeyi bir günde yapmak zorunda da değilsiniz. İyi bir vizyona sahip olduktan sonra, her gün birşey yapmak yeterli olur. bkz kaizen yolu makalesi. Insanların yaradılışı sürekli hareket halinde olmak üzerinedir, durmak size iyi gelmez.
İleriye doğru hareket etmek için bazen bir adım geri atmak gerekebilir. Başarınızın şişirdiği egoyu cebinize koyup bir adım geri atmak. Yeni bir konuma kendinizi götürmek için şu an bulunduğumuz durumdan  vazgeçmek ve rahatınızı bozmak  kolay değildir. Deponuzda size yetecek kadar  enerji var. İşin güzel tarafı daha önce yaptınız ve nasıl yapılacağını biliyorsunuz. Herşeyinizi kaybetseniz bile sizden asla alamayacakları tek şey, herşeyi  en baştan inşa edebilme azmi. Daha önce yaptınız, tekrar yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok: