Sayfalar

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Ailecek Oynamak İçin Yaratıcı bir Oyun

Geçen kış, oğlumun okulu velileri kaynaştırmak için bir akşam düzenledi. Akşamın amacı aynı zamanda ailelere çocuklarıyla nasıl daha kaliteli ve eğitici zaman geçirebileceklerini göstermekti. Birçok aktivitenin içinde en ilginç bulduğum bir oyundu.

Aileler küçük gruplara bölündü ve her gruba içinde alakasız objelerin bulunduğu kutular verildi. Örneğin bizim gruba düşen kutuda kuru bir dal, bir taş, bir eldiven, bir gözlük, bir havuç, bir kalem, bir kaşık ve hatırlayamadığım birkaç birşey vardı. Çocuklar ve büyükler şaşkınlık içinde bu kutuyla ne yapmamız bekleniyor diye düşünürken, açıklama geldi. Öğretmenlerden biri şu şekilde başladı: Soğuk bir kış günü...daha sonra gruptaki herkese sırayla bir obje seçerek hikayenin devamını bu objeyi dahil ederek oluşturmaları söylendi.

Büyük küçük herkes gülüşmeler içinde hikayenin herkesin hayal dünyası ve yaratıcılığıyla biraraya gelmesini deneyimledik. Çocuklar aileleriyle vakit geçirmekten ve bir hikayenin kendilerinin de yardımıyla ortaya çıkmasından çok keyif aldılar.

Bu oyunu özellikle de çocuklarımızın yaz tatilinde sıkıldık diye şikayet ettikleri günlerde oynamak çok eğlenceli olacaktır. İlk yapmamız gereken, çocuklarımızı televizyonun başından kaldırmak. Ben herhangi bir kutu yerine, çocukların hoşuna gidecek parlak bir kutu kullanıyorum. Siz de isterseniz bir şapka, küçük bir sepet, korsan hazinesini andıran bir sandık ya da çocukların kum kovalarını kullanabilirsiniz. Kutuya konulacak eşyaları bulmayi da çocuklarla bir eşya avına dönüştürebilirsiniz.

Bu oyunun en güzel tarafı, gruptaki katılımcı sayısının sizin isteğinize göre artabilmesi. Yani teyzeler, halalar, dedeler, anneanne ve babaanneler de bu oyuna kolaylıkla dahil edilebilir. Sayı arttıkça obje sayısını da arttırmayı unutmayın.

Hikayelerinizi bizlerle paylaşmak isterseniz lütfen yorum bırakın. Iyi eğlenceler.

Hiç yorum yok: