Sayfalar

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Para, Para, Para

Çevremde kazancı ne olursa olsun para sorunu bitmeyen pek çok dostum var. Her zaman bir yerlere yapacağı ödemeler yüzünden bir türlü düzlüğe çıkamazlar. Bu arkadaşlarımdan birkaçı düzlüğe çıkmayı başardı. En azından sıfırı yakaladılar. İnsanın sıfırı yakalaması bir sonraki aya borçsuz girmesi çok büyük bir rahatlıktır.



İki yakayı bir araya getiren öneriler:

Kenara ufak bir para koyarak başlayın. Unutmayın para parayı çeker. 

Kenardaki paranızdan kimsenin haberi olmasın. Birikmiş paranın taliplisi çok olur.

Maaşınızı aldığınızda nerelere dağıttığınızın listesini  yapın. Göreceksinizki ufak tefek tutarlar maaşınızın büyük bir kısmını  bitiriyor. Bu ufak tefek şeylere para vermeseniz de hayatınız  gayet  güzel devam eder. Çok büyük bir fark yaşamazsınız. Bu parayla  her ay küçük bir altın almak, ya da baska bir yatirim yapmak asıl farkı yaratır. Sizi daha fazla  güvende hissetirir. Yüreğinize rahatlik  verir.

Acilen taksitli alışverişlerinizi sonsuza  kadar  bırakın. Paranız  varsa  nakit alın.Yoksa paranız olana kadar bekleyin.Para biriktirmenin önündeki en büyük engel taksitli alışverişlerdir. Para açısından önünüzü  görmenizi engeller. Geleceğe borçlanmayın. Kazanmadığınız parayı  harcamayın.

Bir şey alırken yatırım değeri olup olmadığını  düşünün. Çocuklarıma verdiğim bir örnekten çok  hoşlanırım. Her çarşıya  gittiğimizde uçan balon isterler.Onlara  iyi bir yatırım olmadığını  yarın balonlarının söneceğini söylerim .Aynı paraya daha iyi  bir şey almalarını öneririm.

Aldığınız şeyi almanız şart mı? Bir kaç ay sonra aldığınız şey  size ne ifade edecek ? Aynı paraya bir küçük altın almak daha iyi hissettirebilir mi ?

Parayı  sevin. Para elinizin kiri değil. Para kendini sevene gelir. Günden güne paranızın artması size ferahlık verir, parasiz kalma korkunuzu azaltir. Daha da fazla biriktirmek istersiniz. Altınlarınız arttıkça bir tane daha almak için sabırsızlanırsınız.

Yatırım fırsatları parası olmayana gelmez. Kenarda paranızın olması size yaptığınız gereksiz alışverişten daha iyi gelecek. Hiçbir kuruma mağazaya yada bankaya borcunuz olmadığında,  tahmininizden daha çok hafifleyeceksiniz.Yoldaki yürüyüşünüz bile değişecek. Geleceğe daha güvenle bakacaksınız.

Bizi tüketim toplumu yapan, azla yetinmenizi engelleyen, hep biraz daha satın almaya yönlendiren dış etkenleri farkedin. Çocuklarıma söylediğim gibi onlar elimizden paramızı alıp bizi kandırmaya çalışıyorlar. Biz de onlara paramızı vermemek için direnmeli ve kanmamalıyız. 

Bol kazançlı ve tasarruflu günler dilerim

Hiç yorum yok: