Sayfalar

11 Temmuz 2013 Perşembe

Tatil İçin 4 Kitap Önerisi



 

Tatilde zihnim daha bir açık oluyor. Durup düşünebildiğim pek cok an yakalıyorum kafa dinlerken. Yeni fikirler, gelecek planları, hayaller, hedefler...Özellikle de zihnimi rahatlatan iyi hissettiren bazi kitaplari yanima almadan yola cikmiyorum. Beni etkileyen ve tatilde keyifle okunabilecek  kitaplari  ve kisaca iceriklerini paylaşiyorum izninizle.

1. İÇE DÖNÜK KONUŞMANIN GÜCÜ, Shad Helmstetter

Vıdı vıdı konuşup başımın etini yiyen iç sesim bir gün de iyi bir şey söylesen nasıl olur? Kendinize söylediğiniz şeylerin büyük çoğunluğu aleyhinize çalişir. Kendinizi resetleyip yeniden programlamayi ister miydiniz? Başkalarının bize söyledikleri ve kendimize söyledigimiz olumsuzluklarla yanlış programlandık. Yüzlerce kez neyi yapamayacağımızı, neyi başaramayacağımızı duyduk. Bize ne söyledilerse zihnimiz ona şartlandı ve o olduk.


Bu kitapla kendinizle nasıl konuşacağınızı öğrenebilirsiniz. Beni çok etkileyen bir kitap. Kendine söyledigin şeylere dikkat et derim yakin arkadaslarima çok aptalım dediklerinde. Bu kitap en azindan kendinize söylediklerinizi farketmenize yardim eder, zihninizden dakikalar içinde geçen onlarca düşünce ve sözü yavaş yavaş kontrol etme şansı verebilir. Bir tek kitap söyle mutlaka okumam gereken derseniz iyi bir tercih olacaktır.

2. MAKSİMUM BAŞARI, Brian Tracy
Kalın kitaplardan hoşlanıyorsaniz ve benim gibi kitabim bitecek diye üzülenlerdenseniz tam size göre bir kitap. Okurken akliniza pekcok guzel fikir gelebilir. Yeni hedefler koyabilirsiniz kendinize. Gerçekten birkaç kitabın derlenmiş hali gibi. Oldukça detaylı derli, toplu ve okuması keyifli bir kitap. Elinizin altında olması gereken kitaplardan biri. Karmaşık kişisel gelişim kitaplarından biri değil kalın olması sizi ürkütmesin. Evrensel ilkeleri uygulanabilir ve anlaşılabilir sadelikte sunuyor Brian Tracy.

3.GERÇEK ZENGİNLİĞE ULAŞMA SANATI, Napoleon Hill
Napoleon Hillin bir dergide yazdığı ilham veren makaleleri derlediği okuması kolay ve etkileyici bir kitap. Yazilari haftalara bölmüş ve herbiri bağımsız ve birbiriyle alakasız. Açıp ilginizi çeken bir başlıktan okumaya başlayabilirsiniz. Kişisel gelişim kitabı okumaktan hoşlanmayanlar için de iyi bir başlangiç. Güzel örneklerle, hikayelerle rahat okunan keyifli bir kitap. Başari icin güzel tüyolar bulacaksiniz. Belki iş yaşamınızı ve hedeflerinizi size sorgulatabilir.

4.ALTIN BAŞARIYI YAKALAYIN, John C. Maxwell
Liderlik kitaplarında vazgeçilmez bir yazar olan Maxwell'in okuması rahat günlük olarak göz atılabilecek bir kitabi. Yazarın diğer kitaplarından derlemeleri içeriyor. İşle ilgili hedefleriniz varsa yada olmasını istiyorsaniz bir gözatin. Terfi bekliyorsaniz yada bir yöneticilik için aday olmak fikriniz varsa mutlaka okumalısınız. İş görüşmeleri öncesi de güzel bir motivasyon verebilir. Parça parça işlendiği için kolay anlaşılıyor ve üzerinde durup düşünme şansı bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: